top of page

Fysisk aktivitet med hest

Kontakt med dyr kan være mer helsefremmede enn medisinbruk.

Hestens bevegelser påvirker kroppen vår. Den hjelper på koordinasjon, balanse, konsentrasjon og kroppsbeherskelse. Ikke bare kan hesten gi mestringsfølelse og bedre psykisk helse, den kan også fungere som et slags treningsapparat. Dette gjelder både for store og små, om du er funksjonsfrisk eller ikke. Gjennom fysisk aktivitet, bevegelse og balanseutfordringer kan mennesket komme i kontakt med seg selv, utfordre sine grenser, og å bli kjent med sine bevegelsesmuligheter. 

 

For mennesker som sitter mye i ro, eller som ikke kan bevege seg, kan hesten gi dem bevegelser som stimulerer kroppens behov for dette. I tillegg vil mennesker som lever passivt ofte bli påvirket av det mentalt. Forskning viser at fysisk inaktivitet øker risikoen for utvikling av psykiske lidelser. Beveger vi oss ikke, går det gjerne ut over hele kroppen.

 

Å holde på med hest krever mye bevegelse, både i form av ridning, men også i stor grad av stallarbeid og nærværet med hesten og det den krever.

 

Hestens bevegelser påvirker særlig muskulatur i rygg, mage og bekken (core-musklene), og det er disse viktige muskler som støtter opp ryggraden og skjelettet. Hestens bevegelsesmønster løsner også opp på spenninger i kroppen. 

bottom of page